Aanmelden voor basisschool in Venlo

Indien je zoon/dochter voor de eerste keer naar school gaat in Venlo.

Op het moment dat je kind 4 jaar wordt, mag het naar de basisschool. Vanaf 5 jaar gaat de leerplicht in: dan moet je zoon/dochter naar school.

  1. Als ouder krijg je van de Gemeente Venlo in het schooljaar dat je kind 4 jaar automatisch een brief. Hieronder staat de aanmeldprocedure omschreven en de uiterlijke datum dat je kind aangemeld moet zijn bij een basisschool. Overigens is het ook altijd mogelijk om je op een later moment nog in te schrijven voor de basisschool.
  2. In de brief staat aangegeven welke basisscholen er bij jou in de buurt zijn; we raden je aan hier goed naar te kijken.
  3. Het kiezen van een basisschool is niet eenvoudig. Informeer altijd bij meerdere basisscholen. Vraag altijd informatie aan, neem contact op met de scholen en breng een bezoek tijdens een open dag of maak een afspraak. Via deze website kun je diverse informatie van Fortior basisscholen bekijken en informatie aanvragen. Stichting Fortior is de grootste aanbieder van basisscholen in Venlo en staat bekend om de uiterst hoge onderwijskwaliteit, veiligheid en goede leerresultaten.
  4. Zodra je een keuze gemaakt hebt, neem je contact op met de school. Bij de (Fortior) basisscholen ontvang je een inschrijfformulier en wordt er een kennismakingsgesprek ingepland. In dit gesprek maakt de school kennis met jou/jullie als ouder/ouders en je kind. Het is namelijk van belang dat er een goede klik is tussen jou/jullie, je kind en de school.

Via onderstaande knop kun je direct de basisscholen in Venlo bekijken (die aangesloten zijn bij de grootste onderwijsstichting van Venlo: Stichting Fortior). Als je nog een vraag hebt over de aanmeldprocedure: laat dan gerust een bericht achter.

Bekijk basisscholen Venlo
Vragen? Stuur ons een bericht