Basisschool De Startbaan

Adres: Schandeloseweg 1c | 5941 CP Velden | Tel:077 – 4721650

Basisschool De Startbaan, verbinding in het dorp met een wereldse blik.

De Startbaan is een basisschool in Velden en maakt deel uit van een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) samen met o.a. de Stichting Kinderopvang Arcen Lomm en Velden (SKOALV), de bibliotheek, een grote sporthal en een theaterzaal.

De Startbaan staat voor goed onderwijs, gebaseerd op een visie die past in deze tijd. Hoewel we werken volgens het leerstofjaarklassensysteem hebben wij aandacht voor elk individueel kind. Alle kinderen worden op school intensief gevolgd met behulp van een leerlingvolgsysteem en dit leerlingvolgsysteem is voor ons een belangrijk instrument bij het verbeteren van de leeropbrengsten.

Onze visie luidt: optimale ontwikkeling door jou, voor jou en met jou. Binnen onze visie zijn 4 kernwaarden van groot belang:

 • Veiligheid
 • Samenwerking
 • Ontwikkeling
 • Eigenaarschap

Ook zijn wij een PBS school (Positive Behaviour Support). Dit houdt in dat wij schoolbreed aan een veilig klimaat werken a.d.h.v. positieve benaderingen. De kernwaarden van PBS zijn ‘veiligheid, verantwoordelijkheid en respect’. Voor meer informatie kunt u de schoolgids deel B raadplegen of kijken op onze website.

Tijdens het laatste inspectiebezoek heeft de Inspecteur voor het Basisonderwijs ons gecomplimenteerd met de door hem aangetroffen taakgerichte werksfeer.

Tenslotte is voor Basisschool De Startbaan ouderbetrokkenheid heel erg belangrijk. Dit start bij een goede communicatie tussen school en ouders.

Lees meer op de website van de school

Download schoolbrochure

Vul je e-mailadres in en ontvang de schoolbrochure met alle informatie over deze school
direct in je e-mailpostvak.

  Je kunt direct meerdere schoolbrochures aanvragen - selecteer de scholen waarvan je een brochure wilt ontvangen:


  De MeuleDe StartbaanDe WeiertDe Zuidstroom't SterrenpadGroeneveldschoolKleur-rijkNOVA MontessoriSchool aan de VijverTaal&lentTalentencampus VenloDe WegwijzerWillibrordusschool


  Ik geef toestemming om mij eenmalig de gevraagde brochure naar mijn e-mailadres te sturen.

  Rondleiding inplannen

  Ouders zijn van harte welkom voor een persoonlijke rondleiding in de de school. Uiteraard geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

  Neem hiervoor contact op met de school via onderstaande knop. De school zal dan contact met je opnemen om de rondleiding in te plannen._

  Inplannen rondleiding