Basisschool Nova Montessori

Adres: Molenstraat 21 | 5914 XS Venlo | Tel:077 – 3200788

Bij basisschool Nova Montessori staan eigenaarschap en zelfstandigheid centraal. De onderzoekende en lerende houding die ieder kind heeft, ondersteunen wij zorgvuldig en laten wij groeien en ontwikkelen, samen met een groot gevoel van eigen verantwoordelijkheid. Dit is wat wij voor onze leerlingen nastreven én wat volledig past in het onderwijs van de 21e eeuw.

Dit schooljaar voegen wij daar de Vreedzame School aan toe, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen op een positieve manier met elkaar omgaan.

Begrip én respect voor elkaar, afspraken kunnen maken én je eraan houden, jezelf kunnen zijn én ruimte geven aan de ander, flexibel én creatief zijn: dat zijn de gereedschappen voor de toekomst!

Wij bieden een leeromgeving die voortdurend prikkelt en uitnodigt te handelen. Onze leerkrachten reiken kennis en vaardigheden aan waardoor het kind steeds zelfstandiger wordt.

Kinderen van verschillende leeftijden zitten samen in één groep. Dit bevordert het samenwerken en het beïnvloedt het sociaal gedrag.

In de wereld waar de kinderen nu opgroeien en straks zullen gaan werken, wordt samenwerken en samenleven steeds belangrijker.

Daarnaast besteden wij aandacht aan de Duitse taal, o.a. door in contact te treden met Duitse partnerscholen.

Lees meer op de website van de school

Download schoolbrochure

Vul je e-mailadres in en ontvang de schoolbrochure met alle informatie over deze school
direct in je e-mailpostvak.

  Je kunt direct meerdere schoolbrochures aanvragen - selecteer de scholen waarvan je een brochure wilt ontvangen:


  De MeuleDe StartbaanDe WeiertDe Zuidstroom't SterrenpadGroeneveldschoolKleur-rijkNOVA MontessoriSchool aan de VijverTaal&lentTalentencampus VenloDe WegwijzerWillibrordusschool


  Ik geef toestemming om mij eenmalig de gevraagde brochure naar mijn e-mailadres te sturen.

  Rondleiding inplannen

  Ouders zijn van harte welkom voor een persoonlijke rondleiding in de de school. Uiteraard geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

  Neem hiervoor contact op met de school via onderstaande knop. De school zal dan contact met je opnemen om de rondleiding in te plannen._

  Inplannen rondleiding